Voor een passend en praktisch antwoord op uw vraag

Organisatieadviezen: Veranderingsprocessen / ontwikkelen van strategische plannen

Strategische beleidsvorming is een zeer belangrijk onderwerp voor betrokken bedrijven.
De organisatieadviezen dienen concreet, reëel en simpel toepasbaar te zijn. De oplossing is vaak zo simpel. Het feit, dat de ondernemer vaak deel uitmaakt van het probleem, maakt het juist zo moeilijk een simpele oplossing te vinden.
Buikgevoel. Het is als een soort sixt sense. Bij bepaalde zaken heb je als ondernemer een onderbuikgevoel. Daar leer je op vertrouwen volgens Walter Seib.
Een organisatiespecialist kan samen met die ondernemer gemakkelijker een oplossing formuleren.

Vanuit een aangepaste strategie zal meestal een veranderingsproces plaatsvinden. Steinman organisatieadvies Alkmaar werkt volgens het volgende model:Dit model volgt een logische volgorde voor het organisatie onderzoek.

In moeilijkheden verkerende organisaties of organisaties, die hun huidig strategisch plan nog eens willen “updaten” kunnen door middel van dit eenvoudig model onder leiding van Steinman organisatieadvies tegen een vooraf bepaalde prijs een professioneel strategisch plan realiseren.
Het plan voldoet aan de eisen van de opdrachtgever en komt tot stand samen met de organisatie. Opgepast dient te worden, dat het plan niet een plan is van de consultant, maar een plan dat een breed draagvlak binnen de organisatie heeft.
De consultant zorgt niet alleen voor het plan, maar kan ook zorg dragen voor de implementatie volgens een concrete aanpak.
De geestelijke vader van het strategisch plan, de consultant, vindt zich mede verantwoordelijk voor de correcte invoering van het strategisch plan.

Er is een markt voor genoemde producten, indien deze aan de volgende voorwaarden voldoen:
  • Aanpak dient transparant te zijn
  • Concrete doelstellingen vooraf
  • Prestatie gericht.
  • Onderscheidend t.o.v. concurrentie
  • Duidelijke rapportering aan opdrachtgever (enkele A4’tjes)